ÅNDEDRÆTSTRÆNING PÅ HOLD
Vi glemmer at trække vejret, når vi har meget om ørerne
Livet sætter spor i krop og sind, som afspejler sig meget tydeligt i vores åndedræt og vores evne til at trække vejret. Vi vil gerne hjælpe dig til at kunne trække vejret bedre, så du bliver smidigere i din krop, kan bevæge dig mere frit og bedre kan takle livets udfordringer.
Du har nok mærket, at jo mere presset du bliver, jo hurtigere og jo kortere trækker du vejret og det foregår typisk gennem munden. Og skal vi koncentrere os, eller bliver vi bange, holder vi vejret til ”faren” er drevet over. Det er både naturligt og forståeligt, men samtidig meget usundt.
- Nedsat ilt-tilførsel til hjernen
- Sidestik
- Dårlig fordøjelse
- Svag bækkenbund
- Stivhed i ryg, lænd, hofter og mange andre steder i kroppen, ikke mindst i bindevævet
- Dårlig søvn, søvn apnø og/eller snorken
- … og meget, meget andet
Et lille fokus, kan skabe en stor forandring
Vi trækker vejret 15.-20.000 gange i døgnet. Derfor siger det næsten sig selv, at hvis vi kan lære at få bare lidt mere kvalitet i vores vejrtrækning, så kan det skabe en stor forandring. Faktisk siger mange åndedrætseksperter, at sygehusvæsenet ville komme til at kede sig bravt i fremtiden, hvis vi alle sammen blev bedre til at trække vejret, som vi er designet til. Prøv fx:
- Kun at trække vejret gennem næsen – også når du bevæger dig. Det stimulerer ro-systemet.
- At sove med lukket mund, gerne med tape over munden, så du er sikker på, at du holder den lukket. Du får bedre kvalitet ilt ind via næsen.
- Brug dine hænder som en magnet på områder af kroppen, hvor du føler dig lidt ”rusten” og mærk, hvordan åndedrættet søger hen til din hånd og masserer dig indefra. Elasticiteten i dit bindevæv stimuleres.
Det lyder måske lidt vildt. Men faktum er, at det virker, det virker med det samme og – i forhold til traditionel træning – er det enkelt og kan gøres så blidt, som du har brug for.
Relevant for alle, uanset alder og baggrund
Jo mere kvalitet i åndedrættet, jo bedre kontakt til vores nervesystem og jo mere flow i kroppen. Det er bl.a. relevant forud for en eksamenssituation, en vigtig præsentation, en fødsel, alvorlig sygdom, en operation eller andre særligt pressede situationer. Men det er også gavnligt i hverdagen til at fastholde overblik og balance, uanset hvad der sker.