BodyStream/CO2 behandling

BodyStream/CO2 behandling er en enkel og innovativ løsning, der kan øge heling og restitution af kroppen ved at sikre optimal iltning. Behandlingen giver mulighed for passiv optagelse af CO2 (kuldioxid) gennem huden, og effekten kan fx mærkes som varme i spændte områder af kroppen.

Er CO2 nu godt for os?

Det korte svar er, ja. Faktisk er CO2 lige så vigtigt for os som O2 (ilt), da CO2 optimerer evnen til iltoptag. Historisk set har kuldioxidbade været kendt for at reducere kropssmerter, hele sår og brud, øge blodcirkulation, stofskifte, fedtforbrænding og energi – samt også for at opstramme og blødgøre huden. Du kan opleve tilsvarende effekter i termiske bade i naturen, hvor koncentrationen af CO2 er markant. Nu behøver du ikke tage til Island eller andre eksotiske steder for at opnå effekten, men kan tage en time-out hos os

Selvom du ikke har nogen aktuelle skader eller skavanker, kan CO2en være medvirkende til at booste dit helbred og din ydeevne. Måske har du læst om sportsfolk, som træner med tape på munden. Det gør de bl.a. for at optræne deres CO2-tolerance. Når du trækker vejret ind og ud gennem næsen, får den CO2 vi alle producerer i os – både mennesker og dyr -, lidt mere tid til at virke og er bl.a. med til at optræne vores udholdenhed og evne til at restituere.

Vi bliver også bedre til at fungere med den mere CO2 i atmosfæren, som opstår fordi vi er flere mennesker på kloden, som tilsammen udskiller meget mere CO2 end vores kroppe er designet til at fungere i. Det mærkes tydeligst, når vi fx er mange sammen indendørs, og hvor man kan få følelsen af ikke at kunne trække vejret og har brug for at komme ud i den friske luft.

Vi er alle følsomme overfor ændringer i CO2, og hvis vi vil undgå at leve i en konstant tilstand af hyperventilation og stress, har vi brug for at tilpasse/øge vores CO2 tolerance.

CO2 stimulerer det parasympatiske nervesystem

Hvis du lider af stress, angst og/eller depression og trækker vejret overfladisk, har du sandsynligvis for lidt CO2 i kroppen, i for kort tid, og opnår dermed dårlig iltning. Dette kan føre til stress, dårlig søvn, lav energi og kropsspændinger, som efter en periode kan udvikle sig til smerter og sygdom.

Vi ved, at CO2 påvirker det parasympatiske nervesystem (ro-systemet). Hvis du lukker munden, tager et åndedrag ind gennem næsen, helt ned til navlen eller bækkenet og ud i hele ribbenskassen, og derefter ånder langsomt ud - også gennem næsen -, vil du sikkert kunne mærke en beroligende effekt allerede der.

Vi ved også, at O2 påvirker det sympatiske nervesystem (stress-systemet). Det betyder, at hvis du har for vane at trække vejret gennem munden, små-stresser du nervesystemet for hvert åndedrag, du tager. Da vi cirka tager 20.000 åndedræt i døgnet, har det en betydelig påvirkning af nervesystemet hvordan du trækker vejret.

Som med alt andet i livet, handler det om balance, også når det handler om O2/CO2. Vi har jo brug for at kunne agere hurtigt og håndtere hverdagens mange forskellige opgaver og situationer. Og det kan vi sagtens, hvis vi husker at være opmærksomme på også at stimulere ro-systemet.

Heldigvis har vi åndedrættet i os 24/7 og studier viser, at bare lidt mere fokus på at ånde roligt, dybt og gennem næsen har en stor og umiddelbar effekt på vores ilt/kuldioxid balance og dermed på stress-niveau og generel sundhed.

Vil du nørde mere om CO2s positive effekter kan du starte her.

Hvordan foregår en behandling?

CO2-behandlingen kan give øjeblikkelig smertelindring og reduktion af smerte med 30-50% for meget stressede eller smertepåvirkede personer.

Nogen mærker en effekt allerede efter første gang, andre har brug for flere sessioner for at mærke en konkret forbedring. Typisk mærker man, at energien søger derhen, hvor kroppen har brug for det. Hvordan det føles, varierer derfor fra person til person.

En BodyStream/CO2 behandling hos os varer 30 minutter. Du bliver ”pakket ind” i dragten og ligger på en tyk madras, al ilt bliver suget ud af dragten før vi tilfører CO2. Du kan ligge på ryggen eller på siden, du kan lytte til en podcast eller vi sætter lidt rolig baggrundsmusik på, og så ligger du ellers bare der og slapper af, mens CO2en optages i din krop.

Du har tøj på i dragten, fx træningstøj eller tilsvarende blødt tøj. Ur, smykker mv er ok, men måske rarest uden.

Sådan booker og betaler du en behandling

Vi tilbyder en BodyStream Introsession for 250 kr, og derefter kan du vælge blandt 1, 5 eller 10 klip.

  • Introsession og øvrige klip køber du under priser/Bodystream Behandling.
  • Du booker en behandling ved at tilmelde dig en af de tider, som ligger i systemet. Hvis de ikke passer dig, tager du fat i Lotta og aftaler en anden tid.

Kunderne siger

Jeg har prøvet BodyStream tre gange og vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente.

Jeg har slidgigt i hofterne og fingrene, og smerterne har typisk vækket mig flere gange hver nat . Allerede efter første gang i BodyStream-dragten var mine smerter mærkbart mindre både i fingre og hofter, og jeg sover derfor også meget bedre.

I uge 6 fik jeg målt mit CRP (via en blodprøve). CRP siger noget om betændelsestilstand/inflammation i kroppen. I uge 6 var mit CRP 20 og der har den ligget de sidste mange år, undtagen når jeg har været i Prednisolon (binyrebark hormon) behandling, som jeg helst vil undgå. I uge 14 blev jeg målt igen og her var CRP 9, hvilket er lige inden for normalområdet.

Jeg kan selvfølgelig ikke bevise, at det er BodyStream-dragten, som har gjort forskellen. Men udover at være startet på Lottas Åndedrætshold i samme periode, har jeg ikke ændret på andet. Jeg kan på det varmeste anbefale at prøve dragten.

Kvinde, 55 år

Privat hold